Service lokaal

Als Ladies’ Circle 77 Leusden zetten wij ons graag in voor het goede doel in onze dichtbije omgeving, lokaal dus. Dit kan geld ophalen zijn door middel van een actie of evenement. Maar wat wij ook graag doen is letterlijk onze handen uit de mouwen steken. Zo bakken wij pannekoeken in Lisidunahof , een huis voor dementerenden. Of gaan we onkruid wieden bij een verpleeghuis. Ook helpen we regelmatig de voedselbank met hun supermarktactie. Zo proberen wij op verschillende gebieden en manieren te helpen in onze omgeving. Voor acties die wij zelf organiseren om geld op te halen kiezen wij elk jaar een goed doel in de buurt waar wij dat jaar geld ophalen.

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Lokaal Serviceproject: Stichting ‘s Heeren Loo

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied.

Met deze actie gaat Ladies’ Circle 77 Leusden geld ophalen voor drie gezinshuizen van Stichting ’s Heeren Loo: Gezinshuis Namasté, Amersfoort en Hoogland. In een gezinshuis wonen kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Ze kunnen ook niet naar een pleeggezin; daarvoor is de zorgvraag te complex. Deze kinderen zijn vaak het meest gebaat bij een gezinshuis. De visie van een gezinshuis is, zo normaal mogelijk voor zover dat mogelijk is. Hier groeien ze op in een normaal gezin en in een normale buurt. In deze gezinshuizen zijn gezinshuisouders aanwezig. Deze zijn 24/7 beschikbaar voor de kinderen en hebben een pedagogische scholing als achtergrond, waarvan 1 op HBO niveau. Deze kinderen krijgen van de gezinshuisouders professionele begeleiding.

Vanuit de Stichting is er een minimaal budget beschikbaar om spullen voor de kinderen aan te schaffen. Denk aan kleding en spullen voor school. Maar geld voor bijvoorbeeld een fiets, laptop of ontspanning is er vaak niet. Dit moet komen uit donaties.

Help jij mee? Doneren kan ook! Neem dan contact op met ons via info@ladiesinactie.nl

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken. Wilt u uw lokale doel onder de aandacht brengen bij ons? Neem dan contact met ons op via onderstaande button!

Op de Algemene Ledenvergadering is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel voor de jaren 2020-2022.

Nationaal Service Project: Stichting Metakids

Op de landelijke vergadering op 13 juni 2020 is Stichting Metakids gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2020 – 2022. Veel Circles in Nederland proberen gedurende 2 jaar zoveel mogelijk geld op te halen, middels zelfgeorganiseerde acties. Metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd, zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Bij deze kinderen gaat er vanaf de geboorte iets mis in de ‘chemische fabriek’ van hun lichaam. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of niet goed afgebroken. Zonder behandeling wordt het kind ziek en in plaats van dat het gezond opgroeit, begint een proces van onomkeerbare lichamelijke en verstandelijke aftakeling. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Stichting Metakids zet zich in voor alle kinderen met een metabole ziekte door wetenschappelijk onderzoek te financieren en deze slopende ziekten bekend te maken. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Crimson

In de periode 2019- 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project ‘Crimson’ in India. Het project streeft zowel naar het opzetten van kleine fabricage-units voor werkgelegenheid voor vrouwen in de landelijke gebieden van India, alsook het verzorgen van hygiëne mbt menstruatie. De vrouwen zullen met de units biologisch afbreekbaar maandverband produceren en verkopen. Hierdoor zijn ze zelfvoorzienend, zorgt de winst voor betere leefomstandigheden en genereren ze zo een veiligere toekomst voor hun kinderen.

Ladies’ Circle India hoopt 100 units in India te kunnen plaatsen in de komende 2 jaar.

In de periode 2019 – 2021 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Crimson” in India.